Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πώς παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας έρευνας;

Αποτελέσματα

   Σε αυτό το τμήμα παρουσιάζονται τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας καθώς και η στατιστική τους επεξεργασία. Στην αρχή, παρουσιάζουμε τα βασικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα δεδομένα με μια σχετική λεπτομέρεια ώστε να είναι σε θέση ο αναγνώστης να κατανοήσει τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση.
    Για να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο πίνακες (ο πιο συχνός τρόπος) όσο και σχεδιαγράμματα διαφόρων μορφών (ιστογράμματα, πίτες, ραβδογράμματα, κ.λπ).
    Η παρουσίαση των ευρημάτων πρέπει να γίνεται με αυστηρά 'ερευνητικό' πνεύμα. Δεν θα πρέπει δηλαδή να διατυπώνονται προσωπικές κρίσεις και εκτιμήσεις, αλλά να παρουσιάζονται τα αποτελέσματα όπως ακριβώς προκύπτουν από την στατιστική ανάλυση. Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι σε αυτό το τμήμα δεν θα πρέπει να σχολιάζονται τα αποτελέσματα που έχουν βρεθεί. Αυτή είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται στο επόμενο τμήμα (Συμπεράσματα). Θα πρέπει να αναφερθούν όλα τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την στατιστική ανάλυση των δεδομένων, ακόμη και αυτά που έρχονται σε αντίθεση με την ή τις υποθέσεις που έχουν διατυπωθεί.


Πηγές:  http://www.pse.aegean.gr/pms-gender/LinkClick.aspx?fileticket=S0N5hT7ihmM%3D&tabid=73&mid=437

1 σχόλιο:

  1. Μπορείτε να ειστε πιο συγκεκριμενοι;

    Ψαξτε περισσοτερο με λέξεις κλειδια: τρόποι δημοσίευσης αποτελεσματων, σιαχυσης αποτελεσματων, παρουσιασης συμπερασματων και συνδυασμο των παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.