Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ)

Καθήκον
Να συλλέξουμε δείγμα αέρα από τις εξής περιοχές των Γιαννιτσών:
α) Η περιοχή του σχολείου μας
β) Τα γηπεδάκια πίσω από το Νοσοκομείο
γ) Το πάρκο στον πεζόδρομο

Αρχικά, κολλήσαμε 3 κομμάτια κολλητικής ταινίας (με ένα μέρος αυτών να είναι σε έκθεση) σε κάθε περιοχή και, μετά από 6 μέρες, συλλέξαμε τα δείγματα.


Υποθέσεις 
Υποθέσαμε πως -μέσω του μικροσκοπίου- θα βλέπαμε διάφορα σωματίδια (σκόνης ή όχι) και μικροσκοπικά ή όχι έντομα. Παρόλα αυτά, καθώς τα Γιαννιτσά δεν είναι μεγάλης έκτασης και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση Μ.Μ.Μ., δεν περιμέναμε να βρούμε κάτι το "επικίνδυνο" στα δείγματα. Όμως, εφόσον έβρεξε, μέσα στο χρονικό διάστημα των 6 ημερών, περιμέναμε αρκετά κολλημένα σωματίδια πάνω στα κομμάτια της κολλητικής ταινίας.


Αποτελέσματα
α)Αφού τοποθετήσαμε στο μικροσκόπιο του σχολείου μας ένα από τα τρία δείγματα αέρα από την περιοχή του σχολείου μας, είδαμε (χαρακτηριστικά) διάφορα προσκολλημένα στο δείγμα σωματίδια. 
β)Αφού τοποθετήσαμε στο μικροσκόπιο του σχολείου μας ένα από τα τρία δείγματα αέρα από τα γηπεδάκια πίσω από το Νοσοκομείο, είδαμε (χαρακτηριστικά) διάφορα προσκολλημένα στο δείγμα σωματίδια και μία τρίχα (ή κεραία εντόμου).
γ)Αφού τοποθετήσαμε στο μικροσκόπιο του σχολείου μας ένα από τα τρία δείγματα αέρα από το πάρκο στον πεζόδρομο, είδαμε (χαρακτηριστικά) διάφορα προσκολλημένα στο δείγμα σωματίδια και ένα έντομο.



Υποσημείωση: Τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν είναι προσωρινά -αλλά αληθινά!-, καθώς περιμένουμε τα αποτελέσματα από το ηλεκτρονικού μικροσκοπίου του Α.Π.Θ. ..και.. χρόνια πολλά!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία Ομάδα Δ! Αν θέλετε μπορείτε σε αυτό το άρθρο να βάλετε και τις φωτογραφιες που πήρατε από το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο του σχολείου σας.

    Βρίσκονται εδώ στο blog δεξιά πάνω στην ενότητα sticky

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.