Αρχικά μαζέψαμε χώμα απο 3 συγκεκριμένα μέρη της πόλης μας:
Στη συνέχεια από κάθε μέρος μαζεύαμε χώμα και το τοποθετούσαμε σε 2 σακουλάκια, δηλαδή 3 μέρη άρα είχαμε συνολικά 6 σακουλάκια. Αφού έγινε η δειγματοληψία κάναμε σύγκριση των χωμάτων και ελέγξαμε πόση υγρασία περιείχαν σε γραμμάρια πριν και μετά το ψήσιμο και παρατηρήσαμε ότι:
1. Στα γηπεδάκια:
3. Στο σχολείο:
-->Συμπεραινουμε, επομενως, οτι το χωμα εχει περισσοτερη υγρασια στα γηπεδακια που βρισκονται εξω απο την πολη και λιγοτερη στην περιοχη γυρω απο το σχολειο.
- γηπεδάκια
- πολύκεντρο
- σχολείο
Στη συνέχεια από κάθε μέρος μαζεύαμε χώμα και το τοποθετούσαμε σε 2 σακουλάκια, δηλαδή 3 μέρη άρα είχαμε συνολικά 6 σακουλάκια. Αφού έγινε η δειγματοληψία κάναμε σύγκριση των χωμάτων και ελέγξαμε πόση υγρασία περιείχαν σε γραμμάρια πριν και μετά το ψήσιμο και παρατηρήσαμε ότι:
1. Στα γηπεδάκια:
- μάζα πριν το ψήσιμο --> 140 gr
- μάζα μετά το ψήσιμο --> 110 gr
- μάζα πριν το ψήσιμο --> 42 gr
- μάζα μετά το ψήσιμο --> 34 gr
3. Στο σχολείο:
- μάζα πριν το ψήσιμο --> 61 gr
- μάζα μετά το ψήσιμο --> 50 gr
-->Συμπεραινουμε, επομενως, οτι το χωμα εχει περισσοτερη υγρασια στα γηπεδακια που βρισκονται εξω απο την πολη και λιγοτερη στην περιοχη γυρω απο το σχολειο.
Αγαπητή Ομάδα Α,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά σας εύχομαι ολόψυχα!!!
Πολύ καλή η δημοσίευσή σας και μπράβο που είστε συνεπής!
Μόνο που θα ήθελα να προσέξετε λίγο την έκφρασή σας:
μετρήσατε "υγρασία πριν το ψήσιμο" ή "την μάζα του χώματος πριν το ψήσιμο";;;
Μάλλον την μάζα μετρήσατε πριν και μετά το ψήσιμο - ο φούρνος απλά αφυδατώνει το χώμα (φεύγει όλο το νερό)και άρα η υγρασία είναι η διαφορά της μάζας πριν και μετά.
Επίσης θα ήθελα να σμπληρώσετε στο άρθρο σας και κάποιο συμπέρασμα.Τι παρατηρείτε; Πού είχε ποιο πολύ υγρασία;Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Γράψτε το δικό σας συμπέρασμα από την έρευνα που κάνατε.
Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μου
Keep up the good work!!!