Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Συλλογή δειγμάτων (Σύγκριση υγρασίας χώματος πριν και μετά το ψήσιμο)

Αρχικά μαζέψαμε χώμα απο 3 συγκεκριμένα μέρη της πόλης μας: 
  • γηπεδάκια
  • πολύκεντρο
  • σχολείο    


   Στη συνέχεια από κάθε μέρος μαζεύαμε χώμα και το τοποθετούσαμε σε 2 σακουλάκια,  δηλαδή 3 μέρη άρα είχαμε συνολικά 6 σακουλάκια.
  Αφού έγινε η δειγματοληψία κάναμε σύγκριση των χωμάτων και ελέγξαμε πόση υγρασία περιείχαν σε γραμμάρια πριν και μετά το ψήσιμο και παρατηρήσαμε ότι: 
   
  1. Στα γηπεδάκια:

  • μάζα πριν το ψήσιμο --> 140 gr
  • μάζα μετά το ψήσιμο --> 110 gr 
          Άρα η υγρασία του χώματος μετά το ψήσιμο μειώνεται κατά 30 gr.  2. Στο πολύκεντρο:
  • μάζα πριν το ψήσιμο --> 42 gr
  • μάζα μετά το ψήσιμο --> 34 gr
         Άρα η υγρασία του χώματος μετά το ψήσιμο μειώνεται κατά 8 gr.

  3. Στο σχολείο:
  • μάζα πριν το ψήσιμο --> 61 gr
  • μάζα μετά το ψήσιμο --> 50 gr
          Άρα η υγρασία του χώματος μετά το ψήσιμο μειώνεται κατά 11 gr.

-->Συμπεραινουμε, επομενως, οτι το χωμα εχει περισσοτερη υγρασια στα γηπεδακια που βρισκονται εξω απο την πολη και λιγοτερη στην περιοχη γυρω απο το σχολειο. 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή Ομάδα Α,

    Καλή χρονιά σας εύχομαι ολόψυχα!!!
    Πολύ καλή η δημοσίευσή σας και μπράβο που είστε συνεπής!
    Μόνο που θα ήθελα να προσέξετε λίγο την έκφρασή σας:
    μετρήσατε "υγρασία πριν το ψήσιμο" ή "την μάζα του χώματος πριν το ψήσιμο";;;
    Μάλλον την μάζα μετρήσατε πριν και μετά το ψήσιμο - ο φούρνος απλά αφυδατώνει το χώμα (φεύγει όλο το νερό)και άρα η υγρασία είναι η διαφορά της μάζας πριν και μετά.

    Επίσης θα ήθελα να σμπληρώσετε στο άρθρο σας και κάποιο συμπέρασμα.Τι παρατηρείτε; Πού είχε ποιο πολύ υγρασία;Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Γράψτε το δικό σας συμπέρασμα από την έρευνα που κάνατε.

    Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μου

    Keep up the good work!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.